Add Recipe

Brodo vegetale

  • Prep Time
    10 minuten
  • Cook Time
    60 minuten
  • View
    269

Brodo vegetale, bij ons bekend als groentebouillon, is een van de basisgerechten van de Italiaanse keuken. Misschien wel de eenvoudigste, maar meest veelzijdige die er is. Wat erg belangrijk is voor het verkrijgen van een ​​goede groentebouillon is de keuze in groenten: dit moet vers en van het huidige seizoen zijn maar dit moeten natuurlijk vooral groenten zij die je het lekkerst vindt. Daarom zijn alle aanpassingen die u wilt toegestaan, inclusief de keuze in kruiden om de bouillon uniek te maken.

Ingredients

Nutrition

  • Daily Value*
  • Energie
    45 Kcal
  • Koolhydraten
    8 g
  • waarvan suikers
    8 g
  • Eiwitten
    2,2 g
  • Vetten
    0,2 g
  • waarvan verzadigd
    0,04 g
  • Vezels
    3 g
  • Natriu,
    392 mg

Directions

Voor een echt Italiaanse groentebouillon, volg je de hieronder beschreven stappen. Met behulp van deze stappen staat er binnen no time een groentebouillon op tafel. Succes en laat ons weten hoe lekker hij was!

Step 1

Was de groente Schil de wortel en snij deze in dikke stukken Verwijder het laatste deel en de bladen van de bleekselderij en verdeel de selderij in 2 of 3 delen Snij de tomaat in tweeën Schil de ui en snijd deze ook door het midden

Step 2

Doe de uien in een pan met een antiaanbaklaag en laat deze gedurende 4-5 minuten stoven op hoog vuur ( draai de uien af en toe om) Doe vervolgens alle ingrediënten in een grotere pan Voeg de zwarte peper korrels toe en bedek de groente met 2 liter koud water Breng het geheel aan de kook

Step 3

Zet het vuur lager en laat het geheel gedurende een uur sudderen Voeg zout toe Zeef de groenten uit het water

Step 4

De bouillon is klaar! Geniet ervan.

Conclusion

Je kunt de groentebouillon, zonder groenten, maximaal een week in de koelkast bewaren of je kunt hem invriezen in de praktische vormen voor ijs, om eventueel een blokje of meer te gebruiken. Tip! Verrijk je groentebouillon met je favoriete groenten, maar ook door gember of citroenschil toe te voegen voor een aromatische noot!

You May Also Like

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *