- november 15, 2020
- by NonsolovinoChef
- 0 Like
- 0 / 10

-
Prep Time10 minuten
-
Cook Time5 minuten
-
Serving8 People
-
View309
Hét klassieke voorgerecht: bruschetta. Hoe makkelijk het ook zal lijken om een perfecte bruschetta te bereiden, zelfs dit eenvoudige recept kent enkele geheimen. Naast de keuze voor zelfgebakken brood, zorgt het laten rusten van de tomaten met basilicum, olie en oregano voor een nog smakelijker en geuriger resultaat, een heerlijke saus zal de geroosterde sneetjes brood verder op smaak brengen. De bruschetta wat spannender maken, kan ook. Voeg gewoon wat mozzarellablokjes en een paar olijven toe om een klassieke caprese bruschetta te maken!
Ingredients
Directions
Tomaten bruschetta, oftewel bruschetta classica, is in een paar eenvoudige stappen te bereiden. Deze stappen staan hieronder beschreven.
Was de tomaten Snij de tomaten in blokjes en doe deze in een kom
Was de basilicum blaadjes en dep ze daarna droog Voeg de basilicum blaadjes toe aan de tomatenblokjes
Breng het geheel op smaak met een snufje oregano, zout, peper en olie Meng het geheel goed door (en laat het eventueel 30 minuten op smaak komen-> dit is optioneel)
Snijd het brood in sneetjes Verwarm de sneetjes brood in een gril, totdat ze aan beide kanten geroosterd zijn
Verdeel de tomaat en basilicum over de sneetjes brood Breng de belegde broodjes op smaak met een scheutje olie
Laat de broodjes een paar minuten rusten En dan is de bruschetta klaar!
Conclusion
Het maken van bruschetta is simpel, maar dat doet zeker niks af aan de smaak. Bruschetta is een heerlijk gerecht om je Italiaanse diner mee te starten. Buon Appetito!
You May Also Like



Bruschetta al pomodoro
Ingredients
Follow The Directions
Tomaten bruschetta, oftewel bruschetta classica, is in een paar eenvoudige stappen te bereiden. Deze stappen staan hieronder beschreven.
Was de tomaten Snij de tomaten in blokjes en doe deze in een kom
Was de basilicum blaadjes en dep ze daarna droog Voeg de basilicum blaadjes toe aan de tomatenblokjes
Breng het geheel op smaak met een snufje oregano, zout, peper en olie Meng het geheel goed door (en laat het eventueel 30 minuten op smaak komen-> dit is optioneel)
Snijd het brood in sneetjes Verwarm de sneetjes brood in een gril, totdat ze aan beide kanten geroosterd zijn
Verdeel de tomaat en basilicum over de sneetjes brood Breng de belegde broodjes op smaak met een scheutje olie
Laat de broodjes een paar minuten rusten En dan is de bruschetta klaar!
Leave a Review