- november 13, 2020
- by NonsolovinoChef
- 0 Like
- 0 / 10

-
Prep Time190 minuten
-
Cook Time25 minuten
-
Serving8 People
-
View252
Lasagne Bolognese is een typisch Italiaans gerecht, in het bijzonder uit de stad Bologna.Ook dit gerecht kent talloze variaties, maar wij maken vandaag de de klassieke variant. Om een goede en echt Italiaanse lasagne te maken is het van belang de juiste ingrediënten in huis te halen. Zo moet het vlees zorgvuldig worden gemengd: de combinatie van rundvlees en varkensvlees zorgt ervoor dat het gerecht zijn heerlijke smaak behoudt. Ook de tomatensaus en lasagne bladen moeten van goede kwaliteit zijn. Wij nemen je stap voor stap mee in de bereiding van de klassieke lasagne.
Ingredients
Nutrition
- Daily Value*
-
Energie (per portie)995 Kcal
-
Koolhydraten104,1 g
-
Waarvan suikers10,9 g
-
Eiwitten48,6 g
-
Vetten40,5 g
-
Cholesterol235 mg
-
Natrium814 mg
Directions
Begin met het bereiden van de saus Snij daarvoor de bleekselderij, wortel en gepelde ui fijn Verhit de olie in de pan en bak de gesneden groente al roerend op, op een laag vuurtje
Voeg het rundergehakt en varkens gehakt toe aan de gebakken groente Kook het geheel al roerend gedurende minuten tot het gehakt bruin en droog is
Voeg de wijn toe aan het gehakt, laat dit verdampen en wanneer de bodem droog is, voeg dan de tomatenpuree toe Roer het geheel goed door en voeg al roerend ook 1 liter water en een snufje zout toe
Kook het geheel, met af en toe roeren, een uur op middelhoog vuur Voeg dan nog 1 liter water toe en kook het geheel nog een uur op middelhoog vuur met af en toe roeren Voeg na het tweede kook uur de laatste liter water toe en laat dit nog een uur koken Na deze drie uur moet de ragù compact zijn, maar niet te droog
Breng de ragù op smaak met peper en zout Zet het vuur uit en voeg de melk eraan toe
Bereid nu de bechamel Verwarm de melk in een steelpan Smelt de boter in een andere pan op een laag vuurtje Haal de boter van het vuur als het gesmolten is en voeg de bloem toe Roer het mengsel goed door tot het een egaal geheel is en zet de pan dan weer op het vuur tot het geheel lichtbruin wordt
Breng de inmiddels warme melk op smaak door geraspte nootmuskaat en een snufje zout toe te voegen Voeg de melk dan toe aan het botermengsel en roer het geheel goed door met een garde tot dat het geen klonten meer bevat Kook het mengsel (de bechamel) dan nog 5 tot 6 minuten op een laag vuur tot het romig is
Ga dan verder met de samenstelling van de lasagne Gebruik een rechthoekige ovenschaal van 30x20 cm en verdeel een scheutje bechamel gelijkmatig over het hele oppervlak van de schaal Bedek het gehele oppervlak dan met een aantal lasagne bladen Bedek de bladen met nog een laagje bechamelsaus en giet er dan een laagje van de vleessaus over heen met daarop wat geraspte Parmigiano kaas Zorg ervoor dat het gehele oppervlak bedekt is
Bedek het geheel dan weer met een aantal lasagne bladen Voeg dan weer bechamel toe Voeg daarna de vleessaus toe met daarop de Parmigiano kaas En herhaal deze stappen
Werk het geheel af met een laag vleessaus met daaroverheen een flinke laag Parmigiano Zet de schaal gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (of 15 minuten op 180 in een heteluchtoven)
De lasagne is klaar als hij een licht goudbruin korstje op het oppervlak heeft Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen voor het serveren Geniet van je zelfgemaakte Bolognese lasagne !
Conclusion
Na al die tijd en moeite en niet te vergeten liefde wat een goede lasagne van je vraagt, is het tijd om ervan te genieten onder het genot van een welverdiend glaasje wijn. Laat ons weten hoe hij heeft gesmaakt!
You May Also Like



Lasagne
Ingredients
Follow The Directions
Begin met het bereiden van de saus Snij daarvoor de bleekselderij, wortel en gepelde ui fijn Verhit de olie in de pan en bak de gesneden groente al roerend op, op een laag vuurtje
Voeg het rundergehakt en varkens gehakt toe aan de gebakken groente Kook het geheel al roerend gedurende minuten tot het gehakt bruin en droog is
Voeg de wijn toe aan het gehakt, laat dit verdampen en wanneer de bodem droog is, voeg dan de tomatenpuree toe Roer het geheel goed door en voeg al roerend ook 1 liter water en een snufje zout toe
Kook het geheel, met af en toe roeren, een uur op middelhoog vuur Voeg dan nog 1 liter water toe en kook het geheel nog een uur op middelhoog vuur met af en toe roeren Voeg na het tweede kook uur de laatste liter water toe en laat dit nog een uur koken Na deze drie uur moet de ragù compact zijn, maar niet te droog
Breng de ragù op smaak met peper en zout Zet het vuur uit en voeg de melk eraan toe
Bereid nu de bechamel Verwarm de melk in een steelpan Smelt de boter in een andere pan op een laag vuurtje Haal de boter van het vuur als het gesmolten is en voeg de bloem toe Roer het mengsel goed door tot het een egaal geheel is en zet de pan dan weer op het vuur tot het geheel lichtbruin wordt
Breng de inmiddels warme melk op smaak door geraspte nootmuskaat en een snufje zout toe te voegen Voeg de melk dan toe aan het botermengsel en roer het geheel goed door met een garde tot dat het geen klonten meer bevat Kook het mengsel (de bechamel) dan nog 5 tot 6 minuten op een laag vuur tot het romig is
Ga dan verder met de samenstelling van de lasagne Gebruik een rechthoekige ovenschaal van 30x20 cm en verdeel een scheutje bechamel gelijkmatig over het hele oppervlak van de schaal Bedek het gehele oppervlak dan met een aantal lasagne bladen Bedek de bladen met nog een laagje bechamelsaus en giet er dan een laagje van de vleessaus over heen met daarop wat geraspte Parmigiano kaas Zorg ervoor dat het gehele oppervlak bedekt is
Bedek het geheel dan weer met een aantal lasagne bladen Voeg dan weer bechamel toe Voeg daarna de vleessaus toe met daarop de Parmigiano kaas En herhaal deze stappen
Werk het geheel af met een laag vleessaus met daaroverheen een flinke laag Parmigiano Zet de schaal gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (of 15 minuten op 180 in een heteluchtoven)
De lasagne is klaar als hij een licht goudbruin korstje op het oppervlak heeft Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen voor het serveren Geniet van je zelfgemaakte Bolognese lasagne !
Leave a Review