- november 21, 2020
- by NonsolovinoChef
- 0 Like
- 0 / 10
- Cuisine: Italian
- Difficulty: medium

-
Prep Time15 minuten
-
Cook Time30 minuten
-
Serving4 People
-
View244
Paddenstoelen worden ook wel beschouwd als een van de kostbaarste geschenken die de aarde ons te bieden heeft. Er is dan ook geen betere manier om er van te genieten dan dan in een lekkere risotto met eekhoorntjesbrood. Een romig, omhullend en vegetarisch voorgerecht waarmee je de familie on de watten kan leggen als de dagen korter worden. Wat de gelegenheid ook is, risotto met eekhoorntjesbrood is een recept vol smaak… het meer dan een gerecht, het is een herfstsprookje!
Ingredients
Nutrition
- Daily Value*
-
Energie540 Kcal
-
Koolhydraten72,6 g
-
waarvan suikers2,5 g
-
Eiwitten14,1 g
-
Vetten21,5 g
-
waarvan verzadigd10,5 g
-
Vezels4 g
-
Cholesterol49 mg
-
Natrium690 mg
Directions
Het bereiden van een goede risotto is niet ingewikkeld, maar vergt wel aandacht. Volg de stappen die hieronder beschreven staan voor het maken van een risotto zoals je hem in Italië geserveerd zou krijgen. Succes!
Bereid eerst de groentebouillon voor volgens ons recept. Maak de eekhoorntjesbrood schoon, als er op de paddenstoelen aarde zit kun je ze kort onder stromend water houden, maar zorg ervoor dat u het onmiddellijk droogt om te voorkomen dat ze het water opnemen. Eenmaal schoongemaakt, snijdt u de paddenstoelen in plakjes van ongeveer 7-8 mm dik.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak kort een teentje geplette knoflook. Verhoog het vuur en voeg de paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen op hoog vuur in ongeveer 10 minuten bruin zodat ze een mooie kleur krijgen, voeg voor de smaak een beetje peper en zout toe en haal ze van het vuur.
Schil ondertussen de ui en hak deze fijn. Smelt de boter in een steelpan, voeg de ui toe en laat deze 10-15 minuten op een laag vuurtje bakken. Als de tijd voorbij is, voeg dan de rijst toe en bak deze een paar minuten mee.
Als de rijst bijna transparant is geworden, voeg dan steeds een soeplepel bouillon toe aan de rijst. Vergeet niet om regelmatig te roeren. Zorg ervoor dat het constant blijft koken en dat het vuur niet te hoog staat. Voeg enkele minuten voordat de rijst gaar is de eekhoorntjesbrood toe en kook verder, je kan, naar eigen smaak, nog een beetje extra peper en zout toevoegen.
Eenmaal gaar, roer de risotto op het vuur af door de boter en de geraspte Parmezaanse kaas toe te voegen en goed te mengen. Om een perfecte risotto te krijgen kun je eventueel nog een soeplepel bouillon toevoegen. Garneer tenslotte met de gehakte verse peterselie.
De risotto is klaar!
Conclusion
Geniet van de heerlijke risotto en laat ons weten hoe hij is gelukt. Buon Appetito! (De risotto met eekhoorntjesbrood kan in de koelkast, in een luchtdichte verpakking, 1-2 dagen worden bewaard. Invriezen wordt niet aanbevolen.)
You May Also Like




Risotto ai funghi porcini
Ingredients
Follow The Directions
Het bereiden van een goede risotto is niet ingewikkeld, maar vergt wel aandacht. Volg de stappen die hieronder beschreven staan voor het maken van een risotto zoals je hem in Italië geserveerd zou krijgen. Succes!
Bereid eerst de groentebouillon voor volgens ons recept. Maak de eekhoorntjesbrood schoon, als er op de paddenstoelen aarde zit kun je ze kort onder stromend water houden, maar zorg ervoor dat u het onmiddellijk droogt om te voorkomen dat ze het water opnemen. Eenmaal schoongemaakt, snijdt u de paddenstoelen in plakjes van ongeveer 7-8 mm dik.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak kort een teentje geplette knoflook. Verhoog het vuur en voeg de paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen op hoog vuur in ongeveer 10 minuten bruin zodat ze een mooie kleur krijgen, voeg voor de smaak een beetje peper en zout toe en haal ze van het vuur.
Schil ondertussen de ui en hak deze fijn. Smelt de boter in een steelpan, voeg de ui toe en laat deze 10-15 minuten op een laag vuurtje bakken. Als de tijd voorbij is, voeg dan de rijst toe en bak deze een paar minuten mee.
Als de rijst bijna transparant is geworden, voeg dan steeds een soeplepel bouillon toe aan de rijst. Vergeet niet om regelmatig te roeren. Zorg ervoor dat het constant blijft koken en dat het vuur niet te hoog staat. Voeg enkele minuten voordat de rijst gaar is de eekhoorntjesbrood toe en kook verder, je kan, naar eigen smaak, nog een beetje extra peper en zout toevoegen.
Eenmaal gaar, roer de risotto op het vuur af door de boter en de geraspte Parmezaanse kaas toe te voegen en goed te mengen. Om een perfecte risotto te krijgen kun je eventueel nog een soeplepel bouillon toevoegen. Garneer tenslotte met de gehakte verse peterselie.
De risotto is klaar!
Leave a Review