Add Recipe

Spaghetti AOP

  • Prep Time
    5 minuten
  • Cook Time
    10 minuten
  • Serving
    4 People
  • View
    688

Als je niet veel ingrediënten in huis hebt, maar wel zin hebt in een heerlijke Italiaanse pasta… dan is dit hét recept wat je nodig hebt. Spaghetti aglio olio en peperoncino oftewel spaghetti met knoflook, olie en chilipeper. Een perfecte diner saver of lunch saver met slechts vier ingrediënten: pasta, olie, knoflook en Spaanse peper! Het geheim van een perfect succes? De keuze van ingrediënten in de eerste plaats, vooral wat betreft de extra vierge olijfolie. En daarnaast de kooktechniek, waarbij je knoflook en chili frituurt en heel voorzichtig bent om ze niet te verbranden om de uiteindelijke smaak niet in gevaar te brengen.

Ingredients

Nutrition

  • Daily Value*
  • Energie
    462 Kcal
  • Koolhydraten
    66,7 g
  • waarvan suikers
    2,4 g
  • Eiwitten
    8,7 g
  • Vetten
    17,8 g
  • waarvan verdadigd
    2,59 g
  • Vezels
    2,2 g
  • Natrium
    497 g

Directions

Een spaghetti AOP is in een paar simpele stappen te bereiden en binnen een mum van tijd klaar. Volg de hieronder beschreven stappen en je zult gegarandeerd een sublieme AOP op tafel zetten. Succes!

Step 1

Kook de pasta in een pan kokend en gezouten water Bereid ondertussen de saus

Step 2

Pel de knoflookteentjes en snijd ze in stukjes/ plakjes Snijd het steeltje van de verse chilipeper en snijd dan ook de peper in stukjes/ plakjes

Step 3

Giet alle olie in de pan en verhit dit op laag vuur Voeg vervolgens de knoflook en chilipeper toe (let op! bak het geheel op laag vuur zodat de knoflook en peper niet verbranden) Bak het geheel slechts enkele minuten

Step 4

Als de spaghetti al dente gaar is, doe deze dan direct in de saus pan en voeg een lepel kook water aan het geheel toe Roer de pasta goed door de saus

Step 5

De spaghetti aglio olio e peperoncino is klaar!

Conclusion

Tip: Het is aan te raden om de spaghetti AOP gelijk te serveren en eten zodra het klaar is. Geniet van de spaghetti en laat ons weten hoe hij is gelukt. Buon Appetito!

You May Also Like

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *