Add Recipe

Tiramisu

  • Prep Time
    40 minuten
  • Cook Time
    2 uur in de koelkast
  • Serving
    8 People
  • View
    105
Zoals onze Italiaanse grootmoeder vroeger haar heerlijke tiramisu’s maakte, zo maken wij ze graag nog steeds. Het recept is vandaag de dag dan ook ongewijzigd gebleven. Breek de verse eieren en klop ze met suiker op. Voeg koffie of warme melk (voor de kleintjes) toe, of en beetje marsala of anijs voor de liefhebber. Tenslotte, wordt de mascarpone, waaraan we toch echt de authentieke smaak en structuur van tiramisu te danken hebben, toegevoegd. Tiramisu is bij uitstek HET Italiaanse dessert. De bekendste en meest geliefde. Bovenal kent de tiramisu vele variaties, zelfs tiramisu zonder eieren! Denk verder aan de aardbeientiramisu (tiramisu alle fragole) of de Nutella variant en ga zo maar door. Hoewel de oorsprong van dit beroemde dessert niet duidelijk is, omdat er geschillen zijn tussen de regio’s Veneto, Friuli Venezia Giulia, Piemonte en Toscane, blijft het nog steeds een hoeksteen van de Italiaanse keuken die in het hele land en misschien zelfs wel over de hele wereld wordt bereid.

Ingredients

Nutrition

  • Daily Value*
  • Energie (per portie)
    544 Kcal
  • Koolhydraten
    42,2 g
  • Waarvan suikers
    30,5 g
  • Eiwitten
    13,1 g
  • Vetten
    35,8 g
  • Waarvan verzadigd
    19,49 g
  • Vezels
    1,4 g
  • Cholesterol
    259 mg
  • Natrium
    151 mg

Directions

Step 1

Zet een flinke kop koffie en voeg daar 1 theelepel suiker aan toe Laat de koffie gedurende de voorbereiding van de tiramisu afkoelen

Step 2

Scheid voorzichtig het eiwit van de dooiers (het eiwit mag geen spoor van dooier bevatten) Klop de eidooiers los met een elektrische garde en giet daarbij de helft van de suiker Zorg dat het mengsel een helder en luchtig geheel wordt

Step 3

Voeg dan beetje bij beetje de mascarpone toe aan het mengel Wanneer alle mascarpone is toegevoegd, heeft u een dik, compact en romig mengsel. Laat dit mengsel even staan Maak de gardes goed schoon en klopt het eiwit los en giet daarbij de andere helft van de suiker

Step 4

Neem een lepel eiwit en giet dit in de kom met de eidooiers en suiker Meng het geheel krachtig met een spatel zodat het mengsel verdunt Voeg vervolgens het resterende deel van het eiwit beetje bij beetje toe en meng het geheel voorzichtig van onder naar boven Wanneer het geheel goed gemengd is, verdeel dan een flinke lepel van het mengsel over de bodem van de ovenschaal (30x20 cm)

Step 5

Dompel de lange vingers enkele ogenblikken in de koude koffie Verdeel de geweekte lange vingers over het gehele oppervlak van het mengsel in de schaal Wanneer het hele oppervlak gevuld is met lange vingers, voeg dan weer een laag van het mengsel toe (houdt genoeg over voor nog één laag!)

Step 6

Herhaal stap 5 (verdeel de lange vingers en bedek het geheel met het laatste deel van mengsel) Strijk de bovenste laag van het geheel goed glad en bestrooi het met ongezoet cacaopoeder Zet de tiramisu in de koelkast en laat hem voor twee uur opstijven

Step 7

Genieten maar! De tiramisu is klaar om opgegeten te worden

Conclusion

Helaas hebben we niet ontdekt wie het heeft uitgevonden. Maar we weten wel zeker hoe we u een van de beste tiramisu's die u ooit zal proeven kunnen laten maken. Dus hier is het recept: bereid het zelf voor en laat ons weten hoe het is gelukt!

You May Also Like

Recipe Reviews

Avarage Rating:
  • 10 / 10
Total Reviews:( 1 )
  • Marco

    Lekker!!!

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *