- november 25, 2020
- by NonsolovinoChef
- 0 Like
- 0 / 10

-
Prep Time155 minuten
-
Cook Time10 minuten
-
Serving6 People
-
View337
Ingredients
Nutrition
- Daily Value*
-
Energie863 Kcal
-
Koolhydraten55,5 g
-
waarvan suikers4,7 g
-
Eiwitten43,6 g
-
Vetten51,8 g
-
waarvan verzadigd25,95 g
-
Vezels1,7 g
-
Cholesterol344 mg
-
Natrium1052 mg
Directions
Om tortellini met room en ham te bereiden, begint u met verse eierpasta: Giet de bloem op het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Giet de eieren in het kuiltje. Vermeng de bloem met de eieren. Kneed dan met je handen tot je een zacht en glad deeg krijgt, wikkel het dan in huishoudfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten op een koele plaats.
Dan de vulling: Snijd het kalfsvlees , de varkenshaas, de ham en de mortadella in grove stukken en leg ze apart. Smelt de boter in een grote pan en voeg de varkenshaas en het kalfsvlees toe: bak het ongeveer 10 minuten bruin. Laat het een beetje afkoelen.
Giet in een blender de ham, mortadella en het gebakken vlees. Mix tot een samenhangend mengsel, doe dit in een kom en voeg dan de Parmezaanse kaas, de nootmuskaat, peper en het ei toe. Meng dit goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout en laat volledig afkoelen.
Haal nu de verse pasta uit de folie en rol deze uit met een deegroller. Je zult een dun vel moeten maken en proberen de vochtigheid te behouden. Voor de tortellini moet het deeg ongeveer 0,6 mm dik zijn.
Verwijder de onregelmatigheden van de randen (bewaar het in de folie gewikkeld om het later te kunnen gebruiken) en snijd vierkanten van 4 cm aan elke kant. Leg in het midden van elk vierkant deeg ongeveer 2 g vulling.
Nu kun je beginnen met het maken van de tortellini: neem een vierkant en vouw het in een driehoek, duw de randen heel zacht aan (als het deeg een beetje is opgedroogd, bestrijk de randen dan licht met een beetje water), knijp met duim en wijsvinger in de twee hoeken aan de basis van de tortellino en draai de flappen rond de wijsvinger, duw de hoeken licht op elkaar met de duim. Haal voorzichtig de tortellini van de vinger en ga op dezelfde manier verder met alle andere. Stooi wat bloem op een schone droge {thee}doek en leg hier de tortellini op. Laat de tortellini op een koele plaats rusten.
Ga verder met het bereiden van de saus: snijd de gekookte ham in blokjes. Smelt in een grote pan de boter, en bak dan de ham enkele seconden. Giet dan de room erbij en meng alles. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Kook de tortellini in een grote pan met ruim water, voeg naar smaak wat zout toe aan het water. Als de tortillini gaar zijn, giet je ze af en doe ze in de pan met de saus. Roer even door. Serveer dan de tortellini met room en de ham, en bestrooi het met geraspte Parmezaanse kaas!
De tortellini panna e prosciutto is klaar. Buon Appetito!
Conclusion
Bewaar de tortellini met room en ham maximaal 1 dag in de koelkast. Verse tortellini, zojuist gemaakt, kan worden ingevroren, maar moet eerst 30 minuten rusten op een met bloem bestoven schone doek. Na 30 minuten kunnen ze in een bak gedaan worden geschikt om in te vriezen.
You May Also Like




Tortellini panna e prosciutto
Ingredients
Follow The Directions
Om tortellini met room en ham te bereiden, begint u met verse eierpasta: Giet de bloem op het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Giet de eieren in het kuiltje. Vermeng de bloem met de eieren. Kneed dan met je handen tot je een zacht en glad deeg krijgt, wikkel het dan in huishoudfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten op een koele plaats.
Dan de vulling: Snijd het kalfsvlees , de varkenshaas, de ham en de mortadella in grove stukken en leg ze apart. Smelt de boter in een grote pan en voeg de varkenshaas en het kalfsvlees toe: bak het ongeveer 10 minuten bruin. Laat het een beetje afkoelen.
Giet in een blender de ham, mortadella en het gebakken vlees. Mix tot een samenhangend mengsel, doe dit in een kom en voeg dan de Parmezaanse kaas, de nootmuskaat, peper en het ei toe. Meng dit goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout en laat volledig afkoelen.
Haal nu de verse pasta uit de folie en rol deze uit met een deegroller. Je zult een dun vel moeten maken en proberen de vochtigheid te behouden. Voor de tortellini moet het deeg ongeveer 0,6 mm dik zijn.
Verwijder de onregelmatigheden van de randen (bewaar het in de folie gewikkeld om het later te kunnen gebruiken) en snijd vierkanten van 4 cm aan elke kant. Leg in het midden van elk vierkant deeg ongeveer 2 g vulling.
Nu kun je beginnen met het maken van de tortellini: neem een vierkant en vouw het in een driehoek, duw de randen heel zacht aan (als het deeg een beetje is opgedroogd, bestrijk de randen dan licht met een beetje water), knijp met duim en wijsvinger in de twee hoeken aan de basis van de tortellino en draai de flappen rond de wijsvinger, duw de hoeken licht op elkaar met de duim. Haal voorzichtig de tortellini van de vinger en ga op dezelfde manier verder met alle andere. Stooi wat bloem op een schone droge {thee}doek en leg hier de tortellini op. Laat de tortellini op een koele plaats rusten.
Ga verder met het bereiden van de saus: snijd de gekookte ham in blokjes. Smelt in een grote pan de boter, en bak dan de ham enkele seconden. Giet dan de room erbij en meng alles. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Kook de tortellini in een grote pan met ruim water, voeg naar smaak wat zout toe aan het water. Als de tortillini gaar zijn, giet je ze af en doe ze in de pan met de saus. Roer even door. Serveer dan de tortellini met room en de ham, en bestrooi het met geraspte Parmezaanse kaas!
De tortellini panna e prosciutto is klaar. Buon Appetito!
Leave a Review